Yurtdışı Dil Eğitimi İçin En Doğru Seçenek Hangisidir?

Karnınız çok acıktı ve bir restorana yemek yemeye gittiniz. Bir yerden nefis baharat kokuları geliyor, bir yandan sebze yemeklerinin kokuları diğer taraftansa enfes etli yemeklerin kokuları geliyor. Kokusu gelen her yemeğin kendine has lezzetleri vardır. Yediğiniz her farklı yemek ağzınızda farklı bir tat bırakarak yavaş yavaş doymanızı sağlar. Bu yemeklerin arasından ilk önce hangisini yiyeceğiniz, ne kadar yoğunlukta yiyeceğiniz ya da hangisini yemeyeceğiniz bir tercih sürecini kapsamaktadır.

Hayatımızın tamamı bazen basit bazense zor tercih süreçlerinin bir sonucudur. Giydiğimiz kıyafetler, oturduğumuz mahalle, hayatımıza dahil ettiğimiz insanlar, okuduğumuz okullar, eğitim aldığımız alanlar…Günlük hayatı oluşturan aklınıza gelebilecek her şey birbiri ile bağlantılı tercihler zinciri üzerine kuruludur.

Rutin yaşantı içerisinde sayısız imkanlar arasından tercih ettiğimiz en önemli alanlardan birisi de hiç şüphesiz ki eğitimdir. Eğitim konusunu önemli kılan ise hayattaki diğer tercihlerinizi en çok etkileyen alanlardan biri olmasıdır. Eğitim aldığınız alanda kariyer hayatınıza başlarsınız, hayatınıza dahil ettiğiniz insanlar eğitim aldığınız alanla bağlantılıdır, günlük ilişki ve iletişimleriniz de yine bu alanla ilintilidir. Tüm hayatınıza ve ilişkilerinize yön veren böylesi önemli bir alanı basit bir konuymuş gibi görmezden gelmek en büyük hatalardan biridir.

Belki de hayatınızın merkezine konumlandırmanız gereken eğitim konusunda doğru tercih yapmak mümkün müdür? Ya da yaptığımız eğitim tercihinin doğru olup olmadığını nasıl anlarız?

Eğitim – özellikle üniversite eğitimi- hem iş hem de sosyal hayatın en önemli parçasıdır. Üniversite eğitimi için bir alana yönelirken sayısız eğitim olanakları karşısında kararsız kalan, neyi istediğini tam olarak bilmeyen, kendi potansiyellerinin farkında olamayan sizler bu noktada tıkanabiliyorsunuz. Fakat atladığınız bir nokta var ki o da günlük hayatın sizlere sunmuş olduğu ufak tüyolar. Tercih ettiğiniz film tarzı, okuduğunuz kitaplar, seyahat etmeyi sevdiğiniz yerler, geçirdiğiniz boş zaman aktiviteleri, , hobileriniz, fobileriniz, fiziksel özellikleriniz ve fiziksel yetenekleriniz gibi pek çok unsur seçeceğiniz eğitim alanı ile ilgili sizlere yardımcı olabilmektedir. Kan görmeye tahammül bile edemeyen bir Tıp öğrencisi düşünebilir misiniz? Ya da hayvanlardan korkan bir veteriner? Matematiği bir türlü başaramayan bir inşaat mühendisi düşünebilir misiniz? Ya da insan ilişkileri zayıf bir öğretmen?

Fiziki ve beşeri şartlara göre şekillenen tercihler kadar, o tercihlerin doğru olup olmadığını tespit etmek de oldukça önemlidir. Eğitim aldığınız alanda bir türlü ilerleme kaydedemiyor, okula isteksiz gidiyor, o alanla ilgili araştırma yapmaktan, bir şeyler yazıp çizmekten hoşlanmıyor ve kendinizi mutsuz hissediyorsanız; tercih etmiş olduğunuz bölümün sizin için çok da doğru bir karar olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Mühendislik alanında eğitim almak için, mühendislik alanında ön plana çıkan bir üniversite tercih etmek ne kadar önemliyse, sosyal bilimler alanları için de aynı durum söz konusudur. Teknik bir okul içerisinde yer alan ‘Sosyoloji’ bölümünde eğitim almak ile, sosyal bilimler alanında ön plana çıkmış bir okulda ‘Sosyoloji’ eğitimi almak arasında muazzam bir fark vardır. Bir okulun adının çok iyi olması, o okuldaki tüm bölümlerin çok iyi olduğu anlamına gelmez.

Doğru bir şekilde belirlenmiş tercihleriniz sizleri uzun vadede mutluluğa götürecektir. Yapacağınız tercihlerden, seçeceğiniz bölümlere kadar en önemli anlarda yanınızda olup sizleri doğru bilinçlendirmek bizleri de mutlu edecektir. Tercih sürecinize bizleri de dahil etmek ve geleceğe sağlam adımlarla başlamak istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz

BİLGİ FORMU (Her Türlü Soru ve Öneriniz İçin Bize Ulaşın)
 
DİL OKULLARI
ÜNİVERSİTELER
BAŞARI HİKAYELERİMİZ
REFERANSLARIMIZ
OKUMADAN YURTDIŞINA GİTMEYİN

YURTDIŞI EĞİTİM HABERLERİ

ÜCRETSİZ BİLGİ İSTEYİN
WHATSAPP'TAN SORUN